Sakari Puisto

Ruotsin hallitusfarssi ja Suomen vaalit

 

Ruotsiin tuli hallitus yli 4 kuukauden väännön jälkeen, surkealta pohjalta.

Vähemmistöhallituksen muodostavat demarit ja ympäristöpuolue. Miljöpartiet oli jopa vähällä tippua koko valtiopäiviltä syksyn vaaleissa ja nyt sillä on 5 ministeriä.

Uutta 'feminististä hallitusta' (sic) tukemassa ovat liberaalit ja keskusta. Jotain tästä 'keskustasta' kertoo se, että sen puheenjohtaja Annie Lööf on aikaisemmin väläytellyt jopa 30 miljoonaa maahanmuuttajaa Ruotsiin.

Sitten hallituspohjalle tarvitaan taustalla tukea vielä vasemmistopuolueelta, joka on ollut myös karttelun kohde. Eli sananmukaisesti kasassa on nyt aito ideologinen 'dream team'. Unelma-joukkue.

Voi vaan kuvitella mitä sikäläisen kokoomuksen eli moderaattien kannattajien päässä liikkuu. Oikeistopuolueiden nk. Allianssilla onnistuttiin aikaisemmin vaihtamaan demarien vuosisatainen valtakausi ja nyt ne ovat sotkeneet asiat perinpohjin. Vaaleissa kannatusta kasvattaneiden ruotsidemokraattien tuki ei kelvannut ja yhteistyötä tehnyt Allianssi-blokki rikkoutui kun keskusta ja liberaalit ovat nyt tukemassa uutta Löfvenin punavihreää hallitusta.

Turvapaikkapolitiikassa tämä tarkoittaa linjojen kevenemistä. Ja sitten asialla on kauaskantoisia vaikutuksia muun muassa talouden ja turvallisuuspolitiikan saralla.

Maahanmuuton lieveilmiöt ja sisäinen turvallisuustilanne ovat kuitenkin pahenemaan päin ja ruotsidemokraatit hengittävät niskaan yhä voimakkaammin. Silmien sulkeminen jatkuu ja puolueiden takinkäännöt sekä poissulkemiset eivät tee hyvää demokratian hengelle.

Voisi kuvitella että tämä saa Suomessakin jotkut poliitikot miettimään tulevia vaaleja ja hallitusneuvotteluja ajatellen, mikä on järkevää ja mikä ei. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ruotsi on maailman turvallisin ja demokraattisin maa, joka muuta väittää on pölhöpopulisti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hallitustahan ei muodostettu maan asioita hoitamaan ja kansalaisia palvelemaan, vaan Ruotsidemokraattien syrjimiseksi (tuoreirn gallup-kannatus lähes 20%) eristämiseksi.

Erikoinen ratkaisu, kun Ruotsi pitää itseään rakentavana, liberaalina, demokraattisia vaalituloksia arvostavana ja arvoiltaan länsimaisena valtiona.

Maa löytää nämäkin ylimieliset virheet edestään tulevaisuudessa. Viimeistään seuraavissa vaaleissa tai kun levottomuudet ravistelevat yhä pahemmin kansankotia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ruotsalaisten olisi ilman muuta pitänyt ottaa mallia Suomesta. Ruotsidemokraatit hallitusvastuuseen huutelemasta ja sitten vain odottaa kun puolue riitelee itsensä halki ja sivuraiteille. Eivät populistit kestä vastuuta kuten Suomessa on nähty niin persuista kuin vihreistäkin.

Ahh, ennakkomoderointi blogissa, miten arvattavaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yhtä iso vitsi kuin persut hallituksessa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Huomasitteko uutisissa, kun Stefan Löfven lausui hallitusta esitellessään "puolustamme demokratiaa"?

Mihin Löfven viittasi?

Käyttäjän sakaripuisto kuva
Sakari Puisto

Joo, ainakin itse ajattelin että hän viittasi nimenomaan ruotsidemokraattien eristämiseen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

On tämä ruotsalaisten touhu tuttua meilläkin. Kataisen sateenkaarihallitus kasattiin estämään persujen hallitukseen pääsy. Sipilän hallitukseen persut otettiin ehdolla, että heidän kanssaan sovittuja ohjelmakirjauksia ei toteuteta. Soinille tämä sopi, mutta puolue hajosi sen seurauksena.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei Ruotsidemokraatteja syrjittäisi, elleivät he itse syrjisi länsimaisia arvoja joihin esim. rasismi ei kuulu.

Matti Simonaho

Ruotsi on menossa n k "infiltraatioansaan" josta ei ole ulospääsyä. Ulkomaalainen vaikutus on havaittavissa kaikilla tasoilla yhteiskunassa - niin hyvässä kuin pahassakin. Edellinen johtuu näennäisdemokratiasta jossa ollaan edetty jo niin pitkälle että Ruotalaisia pelotellaan ulkopuolisella vihollisella, kun todellinen vihollinen (jonka kansa kohtaa) on jo maan rajojen sisäpuolella.

Syy miksi Ruotsi "ei voi muuttaa politiikkaansa" on että noin 30 vuotta ollaan markkinoitu "monikulttuurisuuspolitiikkaa" ja että Ruotsin maahanmuuttopolitiikka vietiin aikanaan Euroopan Unioniin - joka on syy Euroopan maahanmuutto-/pakolaiskriisiin.

"Ruotsin Maahanmuuttovirasto kehitti 1980 luvulla reformointiprosessin joka on suuntautunut maiden joilla on raja Venäjän kanssa sisäiseen vaikuttamiseen ja Euroopan Unioniin liittämiseen. Söderköpings process nimellä tunnettu reformointiohjelma käynnistettiin virallisesti vuonna 2001 Ruotsin ollessa Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Sillä ei ollut keskitettyä hallintoelintä. Vuonna 2007 kaikki asiat käsiteltiin vuosikokouksissa, työkokouksissa tai ryhmätapaamisissa.

Söderköpings process vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ja Puolan toimesta; Carl Bildt (Ruotsi) ja Radoslaw Sikorski (Puola). Se nimettiin uudelleen 2009 Östliga Partnerskapet joka tunnetaan Euroopan Unionissa Eastern Partnership (EaP) -nimellä."

...

"Alunperin Ruotsin Maahanmuuttovirastossa kehitettyyn prosessiin kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kriisin sattuessa reformaation kohdemaassa Itä-Euroopassa, pakolaiset otetaan vastaan eri Euroopan Unioniin kuuluvissa maissa. Kulttuurillisesti, poliittisesti, uskonnollisesti, ja niin edelleen Euroopan maat ovat suhteellisen lähellä toisiaan joten se ei olisi ongelma.

Mitä ei kyetty ottamaan huomioon on Lähi-Idän ja Afrikan levottomuudet ja niistä johtuva tunnettu valtava pakolaisvirta ja "pakolaisvirta" Eurooppaan Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta - joka johti nykyiseen pakolaiskriisiin. Lähi-Idän ja Afrikan kulttuuri, politiikka sekä uskonnot poikkeavat huomat-
tavasti tyypillisesti Eurooppalaisesta kulttuurista, politiikasta ja uskonnoista.

Eurooppaan tulvi pakolaisia ja "pakolaisia", joista "pakolaiset" pitää sisällään "kulttuurin" ja "uskonnon", joka Euroopassa tunnusmerkistöineen on rikollisuutta, rasismia tai fasismia. Tulos on se mitä tänään on esimerkiksi Ruotsissa. Itsestäänselvää on, että kun maahan tuo ulkomaalaista rikollisuutta, rasismia ja fasismia - jota virheellisesti kutsutaan "kulttuuriksi" tai "uskonnoksi" - niin maan sisäiset vastaavat kasvaa. Edellisen lisäksi maahan tulee rikollisuutta jota aikaisemmin ei maassa ole ilmennyt."

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Granlund kirjoittaa jatkuvasti pelkkää roskaa joita ei pysty perustelemaan.

Toimituksen poiminnat