Sakari Puisto

Eläkkeet ja maahanmuuttokupla

Uutisissa ollut eläkejohtajien näkemys maahanmuuton kaksinkertaistamisesta oli kumma veto. Ainakin asiaperustalta tarkasteltuna.

Kuten olemme monet kerrat esittäneet, heikkolaatuinen työperäinenkin maahanmuutto laskee huoltosuhdetta ja työllistymisasteetkin tulijoilla tippuvat alle kantaväestön muutamassa vuodessa. Matalapalkkaisen tulijan perhe on tulonsiirroissa nettosaaja eli elää yhteiskunnan varoilla. Puhumattakaan vielä kriisi- ja kehitysmaista tulleesta maahanmuutosta ja erilaisista muista ongelmista.

Takana on varmaan taas tutut ideologiset syyt ellei puhdas julkisuudenhallinta, onhan monen silmät avautuneet viime aikoina kummasti ja vaalit lähestyvät.

Tai sitten kyseessä voi olla ihan puhdas opportunismi. Heikoimmistakin maahanmuuttajaryhmistä osa työllistyy ja maksaa eläkemaksuja, kun taas maksuvelvoitteet ovat hamassa tulevaisuudessa. Kulut lankeavat julkiselle sektorille eli veronmaksajille. Mitä niistä välittämään, kun nyt voi puhua kivoja.

Työperäisessä maahanmuutossa tarkasti valikoitu, yksilöllinen ja korkealaatuinen maahanmuutto kannattaa täsmälliseen tarpeeseen, mutta muuten ovea ei pidä aukaista avoimesti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Heikoimmistakin maahanmuuttajaryhmistä osa työllistyy ja maksaa eläkemaksuja, kun taas maksuvelvoitteet ovat hamassa tulevaisuudessa."

Niin, tarkoitat tällä siis sitä, että myös nämä maahanmuuttajat eläköityvät aikanaan ja myös heille täytyy maksaa eläkettä?

Käyttäjän sakaripuisto kuva
Sakari Puisto

Kyllä, heille ja perheille tulee aikanaan eläkemaksuja ja sitä ennen suurelle osalle erilaisia (netto)tulonsiirtoja.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"heikkolaatuinen työperäinenkin maahanmuutto laskee huoltosuhdetta ja työllistymisasteetkin tulijoilla tippuvat alle kantaväestön muutamassa vuodessa"

Tästä kirjoitettiin Suomen Perustan raportissa

https://www.suomenperusta.fi/

Haluaisitko vielä avata tuota 'heikkolaatuista työperäistä maahanmuuttoa'? Mitä sillä täsmälleenottaen tarkoitetaan?

Olen ymmärtänyt, että tulijoiden joukossa saattaa olla ihamisiä, jotka ovat valmiita työskentelemään ilman palkkaa, jos työsuhteen avulla pääsee käsiksi kansalaisuuteen.

Olen myös ymmärtänyt, että osa saattaa jopa maksaa työnantajalle saadakseen työpaikan, vaikka työstä ei maksettaisi palkkaa.

Onko tämä sitä 'heikkolaatuista maahanmuuttoa'?

Entä miksi arvelet työllistymisasteen tippuvan heti muutaman vuoden jälkeen?

Käyttäjän sakaripuisto kuva
Sakari Puisto

Tarkoitan sillä juuri matalapalkkaista, taloudellista huoltosuhdetta heikentävää maahanmuuttoa jolla on usein ajan myötä myös muita kielteisiä vaikutuksia.

Työllisyysasteen tippumiseen on varmaan useita mahdollisia syitä, kuten ensinnäkin se että kun ensimmäinen työ vaihtuu, uutta työtä ei käytännössä enää löydykään. Sitten avokätinen sosiaaliturva on kannustinloukku ja myös motivaation loukkuna jne. Työperäinen maahanmuutto muuttuu sosiaaliseksi siirtolaisuueksi. Lisäksi mukana on osin suomalaisten työmarkkinoiden ongelmia ja vaikeuksia myös hyötyä ulkomaisesta työvoimasta oikeastikin.

Toimituksen poiminnat